csendepl
con celerita, con rulanteVirtuální průvodce po České republice.

Informace o lidových tradicích ze zahraničí [ Lidová řemesla a výrobky ]

Informace ze zahraničí

Vyhledávání
Vyhledávání odkazů a informací ohledně organizací jednotlivých členských zemí Evropské federace lidových umění a řemesel lze provádět dvěma způsoby.

První z nich využívá běžné internetové vyhledávače typu www.Seznam.cz, www.Yahoo.com, www.Google.cz, www.Atlas.cz, apod. Těchto vyhledávačů existuje celá řada a stačí pouze do okénka Hledej zadat jméno organizace lidového umění a řemesel země, o kterou se zajímáme. U českých vyhledávačů musíme přitom zadat jako oblast hledání svět, nikoli pouze ČR. Takto získáme často i několik desítek odkazů, z nichž však důležitější oficiální stránky bývají na prvních místech, další odkazy pak mají všeobecně obchodní charakter a jednotlivé národní organizace jsou v textech pouze zmíněny.

Druhým způsobem je odkazy vyhledat pomocí stránek Evropské federace lidových umění a řemesel. Domovská stránka má adresu http://www.folkartandcraft.net.
Pokud na této stránce klikneme na odkaz Home (domů), objeví se deset vlajek členských zemí organizace s názvy jednotlivých národních organizací. Tyto vlajky jsou aktivní a jejich označením se dostaneme k stránce patřící ještě pod Evropskou federaci lidových umění a řemesel, která obsahuje stručný text o dané zemi, adresu oficiálních stránek její organizace a kontakt (e-mail).

Evropská federace lidových umění a řemesel
Adresa evropské federace lidových umění a řemesel je http://www.folkartandcraft.net.

Na ní nalezneme odkazy Federace lidových umění a řemesel, Kruhy ve vodě, Vítejte - tyto odkazy jsou zatím neaktivní, pouze se objeví informace, že probíhá jejich vývoj. Další odkaz, Kontakt, nás přivede do Outlook Expressu, kde již máme jako adresáta nadepsanou Federaci.

E-mail je: ooe.heimatwerk@ooenet.at

O posledním odkazu, a to Domů (Home), jsem se již zmiňovala výše. Stránky jsou samozřejmě v angličtině.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.LidovaRemesla.cz
AKTUALIZACE: uživatel č. 372 org. 24, 23.02.2005 v 12:15 hodin