csendepl
con celerita, con rulanteVirtuální průvodce po České republice.

Dětský turistický odbor VSACANÉ [ Klub ]

Dětský turistický odbor Vsacané je evidován od 1.1.1996. Vedoucí je ing. Anna Černotová a při akcích pomáhá Anežka Mikulenková. Odbor je zařazen Asociací TOM pod číslem 19037 s názvem Vsacané. Pracovat se začalo s 23 dětmi. Nyní tvoří základnu 33 dětí ve věku 7 - 16 let, mezi ně patří i 6 studentů.

Náplň činnosti je pestrá a nápaditá. Výlety pěší, kolové, soutěže, hry i noční pochody a hlavně pobyty a poznávání přírody. Měsíčně se koná 1 akce.

V zimě lyže, brusle, jaro zase kola, výlety na skály, hrady. Den dětí v červnu je rovněž důležitou akcí.

K létu patří sluníčko a tábory. Tábory v Lužné nebo Horním Lidči se dětem moc líbily. Noční pochody na začátku prázdnin mají již svou tříletou tradici. Pravidelně se jezdí do Rybího u Nového Jičína na "Pohádkový les” a v létě se několik mladých turistů podívalo i do zahraničních hor. Julské Alpy, Fagaraš, Karavanky, ale i u nás hrad Helštýn, muzeum v Kopřivnici, Pustevny, Smrk, jeskyně v Teplicích nad Bečvou byly velmi zajímavé a lákavé akce.

Podzim je zase věnován cyklovýletům a bazén se skluzavkou v Rožnově pod Radhoštěm ještě neomrzel malé ani velké.

Akce "Mikuláš” je rovněž tradiční, ať už ve Velkých Karlovicích nebo na Tesáku. Dárky dostávají rádi všichni v každém věku.

Tři akce dětského odboru mají společnou náplň s odborem velkých turistů. Jarní pochod "Dolina Urgatina”, podzimní "Okolo Halenkova” a únorové zimní táboření nad Bratřejůvkou.

K turistice patří hlavně poznání, ale důležitá je i ochrana přírody. Proto zprůchodňujeme a značíme trasy, čistíme Kychovský potok.

Naši činnost finančně zabezpečuje Asociace TOM, OÚ Huslenky a sponzoři, které si sami zajistíme. Protože nevlastníme klubovnu, rádi od letošního roku využíváme možnosti cvičení v Š na Bařinách.

Za dobu naší existence se děti, i přes značný věkový rozdíl, stmelily v dobrou partu se společným koníčkem. Tím krásným koníčkem je turistika, poznávání.

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.huslenky.cz
Typ záznamu: Klub
AKTUALIZACE: Eliška Černochová (Beskydy-Valašsko) org. 56, 08.03.2010 v 13:28 hodin